Gordana Jovanoviq – Shabac

HOB Serbian office Serbia 15/03/2018

Babai im është nga Mostari, por rastësisht unë kurrë nuk kisha mundësi për ta vizituar Bosnjën, deri në natën e Vitit të Ri 2018. Kam ardhur në Sarajevë dhe mund të them se kam qenë e kënaqur me të plotësisht – jo vetëm për shkak të pritjes që ishte fenomenale (me Zdravko Çoliqin), por për shkak të gjithë atyre që e bëjnë Sarajevën të jetë të veçantë dhe unike.
Duhet të filloj nga njerëzit që janë të mrekullueshëm në çdo parim – shumë miqësorë dhe kullojnë një frymë dhe pozitivitet të papërshkrueshëm. Ajo që është veçanërisht e bukur dhe e dallueshme është pikërisht ky multikulturalizëm që në rrugët e Sarajevës shprehet në shumë mënyra. E gjithë kjo më bëri të kthehem përsëri në këtë qytet, dhe t’i shfrytëzoj këto ditë qëndrimi këtu në mënyrë më të mirë të mundshme. Pashë një sinagogë, xhamitë e Sarajevës, Fakultetin e Arteve dhe eca nëpër ura mbi Miljackën.
Më e rëndësishmja – kam krijuar disa miqësi të bukura me njerëzit këtu dhe kam shkëmbyer disa përvoja. Pikërisht nga këto biseda kuptova se sa të veçantë janë njerëzit këtu. Më duket se gjithmonë do të kthehem në Sarajevë.